Media

Featured image eli artikkelikuva eli sivun tai artikkelin ns. edustuskuva

Jokaisella sivulla/page ja artikkelilla/post on kuva, joka näkyy pääkuvana ja esim. uutislistoissa. Tämä kuva on vaihdettavissa artikkeli/sivu avattuna ja oik. alakulmassa:

Kuvan asettaminen sivulle

Kuvat (muut kuin featured/artikkelikuva) asetetaan sivulle classic editorissa Add media -nappulalla. Kuvan voi ladata tässä vaiheessa palvelimelle tai valita jo siellä olevan kuvan. Kuva tasataan tekstin kanssa haluttuun kohtaan, kuten tässä oikealle.

 

Mediakategoriat

Media eli kuvat ja muut tiedostot (pdf, word jne.) sijaitsevat kuukausikansioissa Media-linkin alla. Lieska-Tuotannon sivustoissa on asennettuna myös mediakategoria-plugin, jolla voidaan luoda hierarkinen kategoriajärjestelmä kansiotyyppisesti. Kategoriat luodaan Media->Media Categories -näkyämssä.

Näiden kategorioiden avulla voidaan filtteroida tiedostoja kuukausifilttereiden lisäksi. Tiedostoja voidaan myös hakea nimeltä hakulaatikon avulla.

Kuvakoot

Kun kuva viedään palvelimelle, WP luo siitä ennaltamääritellyt kuvakoot, pienimmän eli ns. peukalonpääkuvan, keskikokoisen, ison sekä alkuperäisen. Kuvaa asettaessa on syytä asettaa tarpeeksi iso kuva, jotta kuva toistuu hyvälaatuisena. Kuvat mukautuvat vain pienemmäksi eivät isommaksi juuri kuvalaadun säilyttämiseksi.

Kuvien editointi

Kuvaa voidaan editoida: kääntää, muuttaa peilikuvaksi, rajata ja skaalata. Skaalaus on useimmiten tarpeetonta, koska responsiivisilla sivustoilla kuvat mukautuva käytettävissä olevaan tilaan. Kuvan editointitilaan pääsee klikkaamalla Muokkaus/Edit-nappulaa (useamman kerran, riippuen näkymästä).

Print Friendly, PDF & Email